DES, De Meervogels en HKV/Ons Eibernest winnaars 30e editie van de Haagse Korfbaldagen

DES uit Delft opende de reeks Senioren finales zaterdag 31 oktober tegen VEO uit Voorburg. Het werd geen echte wedstrijd, daarvoor was in deze wedstrijd het krachtsverschil te groot. Het einde kwam met 19-8 en DES was de terechte winnaar in de categorie Senioren 1e/2e/3e klasse. Daarna was het de beurt aan Die Haghe en de Meervogels om uit te maken wie de winnaar zou worden in de categorie Senioren OK-1e klasse. Hier ontwikkelde zich lang een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk werd beslist in het voordeel van De Meervogels uit Zoetermeer. Het hoofdgerecht van het menu van deze zaterdag werd gevormd door de Topfinale tussen KVS/Maritiem en HKV/Ons Eibernest. In aanzien van een record aantal bezoekersaantal van ruim 800 werd op het scherpst van de snede gestreden voor de hoofdprijs. De marge was op enig moment maximaal 3 punten in het voordeel van KVS/Maritiem maar HKV/Ons Eibernest vocht zich knap terug en wist uiteindelijke de volle winst te pakken met 23-21. Wethouder Rabin Baldewsingh reikte na afloop van de wedstrijd de prijzen uit aan KVS/Maritiem en HKV/Ons Eibernest en sprak waarderende woorden aan het adres van de organiserenden.