Persbericht

Persbericht

31ste HAAGSE KORFBALDAGEN De Haagse Korfbaldagen worden van 27 oktober t/m 5 november al weer voor de 31ste keer georganiseerd. Begonnen als “De Binnenhof Cup” in 1985, daarna omgetoverd tot Haagse Courant Korfbalweek en tegenwoordig bekend als “De Haagse Korfbaldagen”. De Haagse Korfbaldagen vinden aansluitend aan het EK Korfbal (Drechtsteden) plaats. Met deelname van vrijwel alle standaardteams (54 in totaal) uit de regio Den Haag en Leiden, zowel bij de senioren als bij de A-Jeugd, is het één van de grootste korfbalevenementen. De wedstrijden worden in 13 sporthallen in de regio gespeeld. In de Hoogste klasse nemen in elk geval de Haagse topclubs deel. HKV/Ons Eibernest, Die Haghe en KVS/Maritiem, aangevuld met Avanti (Pijnacker), Sporting Trigon (Leiden) en SDO/VerzuimVitaal (Kamerik). De Haagse Korfbaldagen werden in 2015 overigens gewonnen door HKV/Ons Eibernest. Zij versloegen het Scheveningse KVS/Maritiem in een bloedstollende finale. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op de website www.haagsekorfbaldagen.nl