Fortuna/DeltaLogistiek winnaar Haagse Korfbaldagen A-jeugd Hoofd- en overgangsklasse.

Fortuna/DeltaLogistiek winnaar Haagse Korfbaldagen A-jeugd Hoofd- en overgangsklasse.

De finale bij de A-jeugd HK-OK ging tussen Fortuna/DeltaLogistiek A1 en HKV/Ons Eibernest A1. Beide ploegen komen dit seizoen uit in de hoogste klasse van het jeugdkorfbal t/m 18 jaar. HKV/Ons Eibernest nam brutaal het initiatief en bereikte halverwege de eerste helft een maximale voorsprong van 3 punten. Fortuna/DeltaLogistiek vocht zich terug tot een gelijke stand bij de rust 13-13. Na de rust weer een gelijkopgaande strijd tot aan 18-18 maar daarna had HKV/Ons Eibernest moeite het in de eerste fase getoonde niveau vast te houden, miste oa. 4 strafworpen en een aantal kleine kansjes onder de paal, en bleef Fortuna/DeltaLogistiek in een zelfde tempo door scoren. Na een eerste en beslissende marge van 3 doelpunten werd de einduitslag 37-25 en ging de voor het eerst door Juliën Alsem uitgereikte wisselbeker, de Alsembokaal, naar Fortuna/Delta Logistiek. Ook de wedstrijdbal ging naar Fortuna/DeltaLogistiek en beide ploegen ontvingen een teamuitje naar schaatscentrum De Uithof. Het in grote getale aanwezige publiek ging voldaan huiswaarts en kon zich vinden in de uitslag.