G Korfbal nieuw onderdeel Haagse Korfbaldagen

G Korfbal nieuw onderdeel Haagse Korfbaldagen

Op zaterdag 28 oktober wordt in de nieuwe Sportcampus een G-korfbaltoernooi georganiseerd met 8 deelnemende ploegen. De finale zal op 4 november gespeeld worden als voorwedstrijd voor de topfinale Senioren. Aanleiding was een verzoek van Bianca Buitelaar en Marja Kosse van de korfbalvereniging Dijkvogels voor extra aandacht voor deze categorie. Tevens werd geconstateerd dat bij geen van de Haagse verenigingen en direct omliggende gemeenten, tot op heden, ondanks meerdere pogingen, geen structureel aanbod van korfbal voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking beschikbaar is. Naast het toernooi zal een expertmeeting worden georganiseerd waar geïnteresseerden kennis kunnen nemen van ervaringen van G-korfbalcoördinatoren van de deelnemende verenigingen en het KNKV. Met als doel dat een aantal verenigingen deze kans benut om de categorie G-korfbal binnen hun vereniging structureel op te zetten en te promoten.